Har du tit ondt i fødderne?

Kender du det, at du kommer hjem fra en lang gåtur eller en lang arbejdsdag, og opdager, at du har virkelig ondt i dine fødder eller i dine ben? Det kan skyldes, at du ikke gå i sko, der passer til dine fødder eller til det, du beskæftiger dig med til hverdag. 

Der er mange grunde til, hvorfor det er vigtigt at gå i gode sko. Hvis du kan relatere til ovenstående, er det vigtigt, at du undersøger, om dine sko forårsager de smerter, du har. 

Derfor er det vigtigt at du går i gode sko

For det første sikrer et par gode sko, at du får den bedst mulige støtte til fødderne. Hvis fødderne ikke af-belastes gennem skoene, der bør give støtte og føles en lidt bløde at gå i, kan det give pludselige smerter i både fødder, ben og ryg. Det skyldes, at resten af din krop kommer til at kompensere for, at du går på et hårdt underlag, ved at spænde op og støtte, så det ikke udelukkende er hårdt for dine fødder. 

Gå i forskellige sko

Måske har du før hørt, at det er godt at skifte mellem ens sko. Det betyder, at hvis du har et par new balance 990 på den ene dag, skal du have nogle andre sko på næste dag. Dette skyldes, at dine fødder kan ende med at vænne sig for meget til et par sko – og det er ikke praktisk, når sko ikke holder for evigt. 

Hav gode sportssko

Endelig er det også vigtigt at have gode sko på, når du dyrker sport. Her er det især vigtigt, at dine sko er velegnede til den pågældende sport, du udøver. Dette sikrer, at du får den bedst mulige støtte og derved mindsker risikoen for skader.