Ødelagt hår? Sådan genopbygger du det bedst

SOS – spidserne spalter, og håret ser trist og tørt ud. Hår beskadiges på flere forskellige måder – både af hårfarvning, børstning, varmeredskaber, UV-stråler samt vind og vejr. Ødelagt hår ser yderst mat ud, fordi skællagets plader spalter. Det gør det sværere for lyset at reflektere i håret, hvilket altså giver et knap så pænt look. Men hvad gør du, når dit hår er ødelagt? Det guider vi dig til her, så du igen kan få et sundt hår.

Giv håret en dybdegående omgang pleje

Uanset om du har skadet hår, eller om du blot vil vedligeholde dit velplejede hår, er en dybdegående omgang pleje et must. Her er hårkuren din bedste ven. Vælg en hårkur, der passer til netop din hårtype. Vask håret inden brug med en mild shampoo. Fordel hårkuren i håret, og lad den sidde i den anbefalede tid. Skyl derefter hårkuren ud, og plej med en god balsam. Vælg gerne en genopbyggende og fugtgivende hårkur. Paul Mitchell-produkter er altid et hit, der i den grad plejer ødelagt hår.

Plej håret indefra med vitaminer

Din kost har en stor betydning for dit hår. Derfor gælder det også om at pleje håret indefra. Du kan med fordel tage vitaminer som kosttilskud. Især B-vitamin spiller en vigtig rolle for dit hårs sundhed. Populære kosttilskud til hår er fra Solaray, Hairlust og Sugarbearhair. Når du indtager kosttilskud, kan du også opleve, at dit hår fælder mindre samt begynder at vokse hurtigere. Dette er for mange et stort plus. Sørg ligeledes for at spise sundt og varieret, da det også vil hjælpe på håret.