Sådan designer du et logo – helt selv

Der er ofte mange udgifter forbundet med at etablere en ny virksomhed. Det betyder dog ikke, at det ikke er nødvendigt at bruge penge på branding. Hvis din virksomhed skal have succes, kræver det kendskab. En fremragende måde at skabe kendskab på, at ved at designe et logo, som fanger. Det kan virke skræmmende, særligt, hvis man ikke selv er grafiker. Heldigvis, er det muligt at få designet et professionelt logo, uden store omkostninger.

Branding af din virksomhed

Et logo skal gerne afspejle din virksomhed, og derfor er det vigtigt, at det fortæller noget om hvem og hvad, der ligger bag firmanavnet. Hvis du ikke allerede har fastlagt virksomhedens værdier, er dette et godt sted at starte. Dette kunne f.eks. være: bæredygtighed, innovation, socialt ansvar eller noget helt fjerde. Det er vigtigt, at du vælger nogle værdier, som afspejler din virksomheds overordnede mål, og samtidig afspejler den måde, du ønsker at drive virksomhed på. Brug virksomhedens kerneværdier, når du skal igang med at designe et logo. Hvis du eksempelvis har et tømmerfirma, kunne det være oplagt at bruge et værktøj, hus eller noget lignende i logoet. Der findes mange gratis tjenester, som kan hjælpe dig med skabe den grafiske del af dit logo.

Sådan kan du også bruge dit logo

Dit logo afspejler din virksomhed, og hvorfor ikke bruge det så ofte som muligt. Brug det på dine papirvarer, dit printerpapir og de konvolutter, som du sender til dine kunder. Du bør også bruge dit logo på din hjemmeside og på de sociale medier. Det gælder om at skabe kendskab omkring din virksomhed – og måden at gøre det på, er ved at vise dit logo så tit som muligt.