Få bugt med tankemylderet

Er du en af de personer, der kan have negative tankemønstre og bekymrer sig for meget? Metakognitiv terapi har vist sig at have en effektiv virkning på psykiske problemer.

Overtænkning, bekymring og negative tankemønstre. Er det ord, der klinger genkendende hos dig? Så er du måske en af de personer, der har CAS, som er et opmærksmhedssyndrom, der giver overdreven bekymring og opmærksomhed på alt det, der kan gå galt. Det udvikles nemlig hos form med blandt andet depression og angst, og i sådanne tilfælde har metakognitiv terapi vist sig at have en meget effektiv virkning.

Det er en ny og dokumenteret terapimetode, der har vist sig at have en effektiv virkning på psykiske problemer. Metoden er baseret på forskning, der viser, at mennesker med eksempelvis angst eller depression fortolker og bearbejder informationer fra omgivelserne anderledes end “raske” mennesker.

Målet ved den metakognitive terapi vil være at lære dig, hvordan du tager kontrol over tankemylderet. Der vil blive set på dine uhensigtsmæssige opmærksomhedsmønstre – altså tendensen til at fokusere opmærksomheden på det negative, det stresskabende eller på de ting, du opfatter som farlige.

Hvis du har lyst til at få bugt med dine bekymringer og tankemønstre, så tag kontakt til Re-view og få arrangeret en tid til metakognitiv terapi. Du kan læse meget mere om den type terapi på følgende link: https://re-view.dk/psykolog-til-private/metakognitiv-terapi/