Guide: Sådan gør du din bil forårsklar

Ofte er det ikke nok at afmontere vinterdæk til fordel for sommerdæk, når du gør din bil klar til foråret.  

Selvom bilen ser flot ud, når sommerfælgene er sat på, og lakken er vasket og poleret, er det ofte ikke nok, hvis du virkelig ønsker en god køreoplevelse i lang tid i din bil. I stedet bør du gøre din bil grundigt forårsklar, hver gang vinteren er ovre. Her får du en guide, der kan fungere som en tjekliste, når du skal gøre din bil forårsklar. 

 

Lygter 

Tjek at alle lygter virker – både for en sikkerhedsskyld, men også fordi det er lovpligtigt. Det vil sige forlygter, baglygter, blinklys, baklys, havariblink og nummerpladelys. 

 

Vinduesviskere 

Selvom solen forhåbentlig vil dominere forårsvejret, kan der stadig komme regn. Det er vigtigt, at gummiet er helt, og at vinduesviskerne kører, som de skal. 

 

Ren bil 

For at kunne finde eventuelle ridser, skrammer eller rust, er det vigtigt at vaske bilen. Og når du nu er i gang, kan du med fordel også støvsuge indvendigt, samt ryste måtterne, så bilen er lækker at sætte sig ind i. 

 

Smørelse 

Det handler om at få smurt alle de vigtige elementer. Derfor bør du smøre alle hængsler, anhængertræk (hvis du har sådan et), samt klappen til brændstofstanken og viskearmen, så alt åbner og lukker, som det skal. Derudover er det en god idé at bruge låseolie til alle låse. 

 

Skift dækkene 

Når temperaturerne over nogle dage holder sig over de syv grader, er det på tide at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. Husk at tjekke, dæktryk og at dækmønsteret er minimum 1,6 mm – men gerne mere, så du mindsker risikoen for at skride ud på våde veje.  

 

Mere med hjul 

Tjek også dit reservehjuls dæktryk og dækmønster, så det er klar, hvis uheldet er ude, og du punkterer.  

 

Væskebalancen er vigtig 

Din bil har brug for både sprinklervæske, olie, bremsevæske, kølervæske mm. Fyld op, så der er en passende mængde. 

 

Filtrene er vigtige 

Når du har tjekket væskerne i bilen, er det på tide at sikre sig, at oliefiltre og kølerslanger er i god stand. Og ikke mindst luftfiltret, der er vigtigt for luftgennemstrømningen i motoren. Er dit luftfilter ikke i god nok stand, kan det skade motoren og mindske dens ydeevne. 

 

Du kan finde et luftfilter til din bil her. 

God tur ud i forårsvejret.