Genfødsel af el-cyklen

E-bikes som hybrid-modeller, der giver samme træning medmindre du slår motorkraften til, og e-bikes til trekking, mountain-biking eller hardtail taler sit eget tydelige sprog: El-cykler er ikke længere forbeholdt ældre eller motorisk besværede mennesker.

El-cykler kan i dag også bruges til at optimere cykel-træning og et aktivt friluftsliv. En motor øger mulighederne og måske også motivationen for at overvinde større strækninger, stejlere bakker, eller blot for at kunne ankomme til et møde uden cykel-sved på overlæben. Find e-bikes her hos bikester.dk, der overgår de fleste forventninger til en el-cykels udseende og power.

En undselig motor der er godt skjult under bagagebæreren på en e-bike i city-design, eller en diskret motor på stangen af en mountain bike, ligger milevidt fra tidligere tiders klodsede el-cykel-modeller. En el-cykel behøver ikke længere være tung eller at have en stor klodset motor-kasse på bagagebæreren. En el-cykel er heller ikke længere et udtryk for at den cyklende har en dårlig kondition, som i tidligere tider. I dag har ny teknologi, langt bedre batterier og en langt bedre design-mæssig integration af teknologien gjort det mere eller mindre usynligt, om en cykel er motoriseret.

Danmark er en cykel-nation. I hovedstaden er dét tydeligt for enhver, København er indrettet til at stille gode forhold til rådighed for cyklister. I andre danske storbyer spiller gode forhold for cyklister også en stigende vigtig rolle. På landet er afstandene typisk større, og her kan en motoriseret cykel, en e-bike, være afgørende for om cyklen vælges til transport fremfor bilen. I de nye e-bike hybrid-modeller er tråddet ligeså godt som på en almindelig cykel, og motoren kan fravælges, hvis der er medvind eller den cyklende blot ønsker at få den fulde træning ud af sin cykeltur, uanset om cyklen er i brug som transportmiddel, til træning eller blot for fornøjelsens skyld.